Ścieżka forum - jesteś tutaj:Forum kulinarne - przepisy - dyskusje - poradyKulinaria: O kuchniKuchenne poradySkórka z cytrusów w kremach grzan …
Zaloguj lub Zarejestruj aby założyć posty i tematy.
Skórka z cytrusów w kremach grzanych.
#1 · 1 kwietnia, 2021, 11:23 am
Cytat z Mikołaj data 1 kwietnia, 2021, 11:23 amJeżeli robimy np. budyń cytrynowy, jakiś curd, bądź jakikolwiek krem grzany z dodatkiem skórki startej z cytryny bądź limonki, to nigdy nie dodajemy jej na samym początku, przed gotowaniem. Dodajemy ją gdy masa jest już zdjęta z gazu, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. W ten sposób skórka z cytrusów nie odda swojej goryczki do kremu.
Jeżeli robimy np. budyń cytrynowy, jakiś curd, bądź jakikolwiek krem grzany z dodatkiem skórki startej z cytryny bądź limonki, to nigdy nie dodajemy jej na samym początku, przed gotowaniem. Dodajemy ją gdy masa jest już zdjęta z gazu, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. W ten sposób skórka z cytrusów nie odda swojej goryczki do kremu.
Kliknij dla kciuka w dół.0Kliknij dla kciuka w górę.0